Om Jönköpings SK

Det började med att några skridskointresserade personer i början av femtiotalet önskade få igång konståkningsverksamhet i Jönköping. Detta gjordes genom att bilda en skridskosektion inom cykelklubben Revansch. När den satsningen inte riktigt blev som man önskade flyttade man över till Jönköpings Cykelklubb och till sist blev man en sektion inom Hallby. Året 1958 bröt man sig loss från Hallby och bildade en egen förening och Jönköpings Skridskoklubb var grundat. Det var samma år som Jönköping och faktiskt Sverige, fick sin första ishall – Rosenlundshallen. I folkmun kom Rosenlundshallen att kallas för ”Ispalatset”.

Jönköpings Skridskoklubb träning och tävlande i konståkning på olika nivåer främst inom individuellt (singelåkning) men vi har historiskt även tränat par och i lag (synkro).

Från och med hösten 2012 bedrivs all träningen i Husqvarna Garden. Tidigare bedrevs den också i Smedjehov, Norrahammar

Skridskoskolan är JSK:s grundpelare. Där erbjuder vi alla barn från 4-års ålder att lära sig grundläggande skridskoteknik och ta sina första steg mot konståkning. Efter skridskoskolan går man sedan vidare till någon av våra konståkningsgrupper.

I singelåkning bedrivs både rekreations- och tävlingsinriktad träning med både hopp och piruetter. Åkarna tränar flera gånger i veckan både på is och som vi säger ”off-ice”. Varje åkare har sitt egna program till musik, i programmet ingår steg, hopp och piruetter i olika svårighetsgrader. JSK:s åkare har en historik av att placera sig mycket bra på tävlingar och har haft deltagare med på de flesta större tävlingar i landet.

Jönköpings Skridskoklubb är en professionell konståkningsklubb. Det innebär att vi med vår huvudtränare, som självklart har både idrotts-/ledarutbildning och tidigare meriterande tävlingskarriär bakom sig, samt en styrelse med bredd och kompetens – skapar de bästa förutsättningarna för medlemmar och aktiva att träna på en individuellt anpassad nivå – en klubb för alla!


Våra tränare

Tränarutbildningar: 

 • NCCP Qualified in Canada & United Kingdom (Level 3 Theory). 
 • Coached National (champions) and International competitors in 5 countries including JGP events & European Youth Olympics
 • Coached Adult World Champions

Teknisk specialist: 

 • Technical Specialist BC/YT Region, Canada. 

Övriga utbildningar: 

 • Nutrition 
 • Leading Drug-free Sport
 • Teaching and Learning Basic Mental Skills
 • Coaching and Leading Effectively 
 • Prevention and Recovery
 • Managing Conflict
 • Psychology of Performance
 • Developing Athletic Abilities 
 • Psychology of Performance
 • First Aid Qualified.

Clair har arbetat som tränare i över 20 år. Hon kommer senast från ett uppdrag som huvudtränare i Kanada och har dessförinnan haft samma position på Island, Danmark och i Spanien. Hon har själv en bakgrund som aktiv konståkare och representerade England i EM i isdans på 90-talet. Clair har dessutom erfarenhet inom koreografi, dans, balett, yoga och pilates.

Hon är ett känt namn i konståkningsvärlden med massor av rutin och en passion för sporten. 

För att komma i kontakt med Clair går det bra att mejla till coach(a)skatejonkoping.com

Sofia Bäckstrand

Tränarutbildning: 1A

Domarutbildning: Grund

Sofia är ansvarig tränare för Skridskoskolan, Vit och Grön grupp tillsammans med Clair. Sofia har varit aktiv som B-åkare i många år men är numera en skicklig och engagerad tränare med mycket rutin inom sporten. Alla som känner Sofia kan vittna om hennes förmåga att alltid göra sitt bästa för våra åkare.


Styrelsen 2021-2022

Ordförande

Sebastian Madunic
Tel. +46 709 101628
ordforande(a)skatejonkoping.com

Vice ordförande

Malin Malmberg
info(a)skatejonkoping.com

Kassör

Magnus Johansson
kassor(a)skatejonkoping.com

Ledamot

Annica Magnusson
sekreterare(a)skatejonkoping.com

Ledamot

Carolina Marvig
faktura(a)skatejonkoping.com

Suppleant

Denise Van
hr(a)skatejonkoping.com 

Suppleant

Maria Wallmark
webmaster(a)skatejonkoping.com