Om JSK

Vi är en ideell konståkningsförening som funnits i Jönköping sedan 1958. Vi erbjuder barn, ungdomar och vuxna träning i världsklass!

Hos oss är alla välkomna – oavsett ambitionsnivå.

[Best_Wordpress_Gallery id=”11″ gal_title=”Konståkning”]

Vår historia

Det började med att några skridskointresserade personer i början av femtiotalet önskade få igång konståkningsverksamhet i Jönköping. Detta gjordes genom att bilda en skridskosektion inom cykelklubben Revansch. När den satsningen inte riktigt blev som man önskade flyttade man över till Jönköpings Cykelklubb och till sist blev man en sektion inom Hallby. Året 1958 bröt man sig loss från Hallby och bildade en egen förening och Jönköpings Skridskoklubb var grundat. Det var samma år som Jönköping och faktiskt Sverige, fick sin första ishall – Rosenlundshallen. I folkmun kom Rosenlundshallen att kallas för ”Ispalatset”.

Jönköpings Skridskoklubb träning och tävlande i konståkning på olika nivåer främst inom individuellt (singelåkning) men vi har historiskt även tränat par och i lag (synkro).

Tidigare bedrevs även träning i Smedjehovs ishall i Norrahammar, men från och med hösten 2012 bedrivs all träning i Husqvarna Garden.

Skridskoskolan är JSK:s grundpelare. Där erbjuder vi alla barn från 4-års ålder att lära sig grundläggande skridskoteknik och ta sina första steg mot konståkning. Efter skridskoskolan går man sedan vidare till någon av våra konståkningsgrupper.

I singelåkning bedrivs både rekreations- och tävlingsinriktad träning med både hopp och piruetter. Åkarna tränar flera gånger i veckan både på is och som vi säger ”off-ice”. Varje åkare har sitt egna program till musik, i programmet ingår steg, hopp och piruetter i olika svårighetsgrader. JSK:s åkare har en historik av att placera sig mycket bra på tävlingar och har haft deltagare med på de flesta större tävlingar i landet.

Jönköpings Skridskoklubb är en professionell konståkningsklubb. Det innebär att vi med vår huvudtränare, som självklart har både idrotts-/ledarutbildning och tidigare meriterande tävlingskarriär bakom sig, samt en styrelse med bredd och kompetens – skapar de bästa förutsättningarna för medlemmar och aktiva att träna på en individuellt anpassad nivå – en klubb för alla!