Mer om skridskoskolan!

För barn som växer upp i Sverige ska det vara lika självklart att kunna åka skridskor som att kunna simma och cykla!

Styrelsen JSK

Skridskoskolan fungerar ungefär som skolan. I skolan har man läsår men hos oss kallas det säsonger. Varje säsong har en hösttermin och en vårtermin. En säsong börjar på hösten och avslutas till sommaren året därpå. Inför varje säsong måste alla åkare anmäla sitt intresse oavsett om man åkt säsongen innan eller om man är helt ny. Redan inskrivna barn blir normalt kontaktade av JSK inför höstterminen och erbjuds förtur. Om man inte gör en anmälan inför en ny säsong finns risken att man mister sin plats. Däremot behöver man inte anmäla sitt intresse mellan höst- och vårterminen. Har du fått en plats i Skridskoskolan så gäller den hela säsongen.

Vi försöker alltid ta emot nya åkare även under pågående säsong, gör bara en intresseanmälan så hjälper vi dig vidare.

Detta gäller för helt nya åkare:

Gör en intresseanmälan via hemsidan (se menyn).

1) Avvakta mailbekräftelse från skridskoskolan
2) Gör ditt första pass (Prova-på-pass) som är gratis
3) Vill du fortsätta kommer du bara nästa gång
4) Vill du inte fortsätta måste du meddela detta direkt till skridskoskolan@skatejonkoping.com så kan vi ge platsen till någon annan.

Terminsavgiften mailas till din epost som faktura.

 Tid och plats:

Lördagar, tiden varierar så kika på schemat och följ nyheterna på hemsidan.
Träningstiden går väldigt fort, så se till att vara där i tid! Att besöka toaletten innan man tar på sig skridskorna kan vara bra.

Vi håller till i D-hallen i Husqvarna Garden. Ingång D som är den ingång som är vänd mot och närmast Huskvarnavägen.

Ålder:

Det året som åkaren fyller fyra år och uppåt.

Utrustning:

Följande utrustning är obligatorisk:

Skridskor: En stadig skridskokänga som ger ordentligt stöd för vristen är det bästa valet. För yngre åkare kan så kallad skalskridsko fungera bra. Man behöver inte ha taggar i Skridskoskolan. Om ni avser att skaffa nya skridskor, fråga oss gärna om råd. Viktigt är att ha slipade skridskor. På JSK erbjuder vi slipning både för åkare o familjen.

Hjälm: Se till att hjälmen är tydligt märkt med åkarens för- och efternamn (vi delar ut etiketter vid start av terminen). Hjälmen bör justeras så den sitter bra och bandet är lagom spänt. Allhjälm eller ishockeyhjälm brukar fungera bäst.

Vantar: Vantar är obligatoriskt ute på isen! 

Ute på isen:

Tränarna: Vi strävar efter att alla våra tränare har sk. grundutbilning eller högre. Du ser vilka de är här.

Gruppindelning: Görs av tränare med hänsyn till åkskicklighet. Under terminens gång kan det bli aktuellt med förflyttning i Skridskoskolan utifrån åkarens utveckling. Tränaren avgör även när åkaren kan erbjudas plats i Konståkningsskolan vilken för många blir nästa steg efter Skridskoskolan.

Sälarna: Ibland kan det vara skönt med lite stabilt stöd under träningen. Detta brukar vi lösa med våra stabila issälar, ett hjälpmedel som vi använder ibland. 

Avslutning/uppvisning: Terminen avslutas vanligtvis med någon form av avslutning. 

Leo-märken

Under hela terminen hållare tränare uppsikt över åkarnas framsteg och dessa mäts mot fastställda kunskapsmål framtagna av Svenska Konståkningsförbundet, så kallade Leo-märken*. Vid slutet av terminen blir åkare och föräldrar blir informerade om vilka Leo-märken åkaren klarat och man kan då även köpa sina märken, ungefär som simskolornas märkessystem. Märkestagning ska vara ett avslappnat och roligt sätt att mäta sina framsteg och det är helt “frivilligt” och man väljer själv hur man vill hantera informationen man får kring detta.

* Det finns 8 nivåer/Leo-märken, vissa tar man i Skridskoskolan och vissa tar man om man går vidare till konståkningsskolan. Läs mer om Svenska konståkningsförbundets Leo-märken.

Exempel på Leo-märken