Mer om skridskoskolan

För oss i JSK är det självklart att alla barn i Sverige ska få lära sig att åka skridskor.
Precis lika självklart som att kunna simma och cykla!


Så fungerar skridskoskolan

Skridskoskolan fungerar ungefär som skolan. I skolan har man läsår men hos oss kallas det säsonger. Varje säsong har en hösttermin och en vårtermin. En säsong börjar på hösten och avslutas till sommaren året därpå. Inför varje säsong måste alla åkare anmäla sitt intresse oavsett om man åkt säsongen innan eller om man är helt ny. Har man åkt föregående säsong blir man kontaktad av JSK i god tid inför höstterminen och erbjuds förtur. Man behöver inte anmäla sitt intresse mellan höst- och vårterminen. Har du fått en plats i skridskoskolan så gäller den hela säsongen.

Läs nedan vad som gäller för nya åkare.

[Best_Wordpress_Gallery id=”1″ gal_title=”Skridskoskolan”]

Detta gäller för dig som vill börja i skridskolan:

1) Gör en anmälan via formuläret på hemsidan (Just nu är det sommaruppehåll. Länke publiceras senare i sommar).
2) Avvakta bekräftelse från skridskoskolan som kommer på mail
3) Gör ditt första pass (Prova-på-pass) som är gratis
4) Meddela direkt om du inte vill fortsätta till skridskoskolan@skatejonkoping.com
5) Välkommen tillbaka nästa pass
6) Terminsavgiften faktureras till din epost.

OBS! Notera att anmälan är bindande. Om du inte meddelar att du vill sluta efter första prova-på-passet och du kommer att faktureras för hela terminen.

 Tid och plats:

Lördagar kl 13:00-13:50.
Träningstiden går väldigt fort, så se till att vara där i tid så du hinner ta på dig skridskorna i lugn och ro. Att besöka toaletten innan man tar på sig skridskorna kan vara bra.

Vi håller till i D-hallen i Husqvarna Garden. Ingång D som är den ingång som är vänd mot och närmast Huskvarnavägen.

Ålder:

Det året som åkaren fyller fyra år och uppåt.

Utrustning:

Följande utrustning är obligatorisk:

Skridskor: En stadig skridskokänga som ger ordentligt stöd för vristen är det bästa valet. För yngre åkare kan så kallad skalskridsko fungera bra. Man behöver inte ha taggar i Skridskoskolan. Om ni avser att skaffa nya skridskor, fråga oss gärna om råd. Viktigt är att ha slipade skridskor. På JSK erbjuder vi slipning både för åkare o familjen.
Skridskor kan man låna gratis på Fritidsbanken i Jönköpings kommun.

Hjälm: Se till att hjälmen är tydligt märkt med åkarens för- och efternamn (vi delar ut etiketter vid start av terminen). Hjälmen bör justeras så den sitter bra och bandet är lagom spänt. Allhjälm eller ishockeyhjälm brukar fungera bäst.

Vantar: Vantar är obligatoriskt ute på isen! 

Ute på isen:

Tränarna: Vi strävar efter att alla våra tränare har sk. grundutbilning eller högre. Du ser vilka de är här. Att en tränare tittar i mobilen beror på att vi närvaroregistrerar våra åkare och att vi styr musikanläggningen trådlöst.

Gruppindelning: Görs av tränare med hänsyn till åkvana och ålder. 

Föräldrar: Vi ser helst att du som förälder inte är med i ishallen under tiden barnet är på isen. Det blir oftast lättare för barnet att fokusera på skridskoskolan utan en förälder i närheten. Vill du ändå vara kvar så hänvisar vi till läktaren på plan 2.

Sälarna: Ibland kan det vara skönt med lite stabilt stöd under träningen. Detta brukar vi lösa med våra stabila issälar, ett hjälpmedel som vi använder ibland. 

Leo-märken

Under hela terminen hållare tränare uppsikt över åkarnas framsteg och dessa mäts mot fastställda kunskapsmål framtagna av Svenska Konståkningsförbundet, så kallade Leo-märken*. Vid slutet av terminen blir åkare och föräldrar blir informerade om vilka Leo-märken åkaren klarat och man kan då även köpa sina märken, ungefär som simskolornas märkessystem. Märkestagning ska vara ett avslappnat och roligt sätt att mäta sina framsteg och det är helt ”frivilligt” och man väljer själv hur man vill hantera informationen man får kring detta.

* Det finns 8 nivåer/Leo-märken, vissa tar man i Skridskoskolan och vissa tar man om man går vidare till konståkningsskolan. Läs mer om Svenska konståkningsförbundets Leo-märken.